3.9

Greetings again!

I'm unable to test objective 3.9.

i've setup all required functions - i see matches in ACL's and local policy matches, yet my traceroutes or ping unsuccessful to either R4 or R5 loopback interfaces.

 

 

Extended IP access list TO_R4
    10 permit ip any host 150.1.4.4 (3 matches)
Extended IP access list TO_R5
    10 permit ip any host 150.1.5.5 (27 matches)


Rack1R1#sh ip local policy
Local policy routing is enabled, using route map LOCAL_POLICY
route-map LOCAL_POLICY, permit, sequence 10
  Match clauses:
    ip address (access-lists): TO_R4
  Set clauses:
    ip next-hop 155.1.0.5
  Policy routing matches: 3 packets, 300 bytes
route-map LOCAL_POLICY, permit, sequence 20
  Match clauses:
    ip address (access-lists): TO_R5
  Set clauses:
    ip next-hop 155.1.146.4
  Policy routing matches: 27 packets, 2700 bytes

 

Rack1R1#ping 150.1.5.5    

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 150.1.5.5, timeout is 2 seconds:

*Mar  1 00:20:53.615: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5, len 100, policy match
*Mar  1 00:20:53.615: IP: route map LOCAL_POLICY, item 20, permit
*Mar  1 00:20:53.615: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5 (FastEthernet0/0), len 100, policy routed
*Mar  1 00:20:53.615: IP: local to FastEthernet0/0 155.1.146.4.
*Mar  1 00:20:55.619: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5, len 100, policy match
*Mar  1 00:20:55.623: IP: route map LOCAL_POLICY, item 20, permit
*Mar  1 00:20:55.623: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5 (FastEthernet0/0), len 100, policy routed
*Mar  1 00:20:55.627: IP: local to FastEthernet0/0 155.1.146.4.
*Mar  1 00:20:57.619: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5, len 100, policy match
*Mar  1 00:20:57.623: IP: route map LOCAL_POLICY, item 20, permit
*Mar  1 00:20:57.623: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5 (FastEthernet0/0), len 100, policy routed
*Mar  1 00:20:57.623: IP: local to FastEthernet0/0 155.1.146.4.
*Mar  1 00:20:59.619: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5, len 100, policy match
*Mar  1 00:20:59.623: IP: route map LOCAL_POLICY, item 20, permit
*Mar  1 00:20:59.623: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5 (FastEthernet0/0), len 100, policy routed
*Mar  1 00:20:59.627: IP: local to FastEthernet0/0 155.1.146.4.
*Mar  1 00:21:01.619: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5, len 100, policy match
*Mar  1 00:21:01.619: IP: route map LOCAL_POLICY, item 20, permit
*Mar  1 00:21:01.619: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.5.5 (FastEthernet0/0), len 100, policy routed
*Mar  1 00:21:01.619: IP: local to FastEthernet0/0 155.1.146.4.
Success rate is 0 percent (0/5)
Rack1R1#ping 150.1.4.4

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 150.1.4.4, timeout is 2 seconds:

*Mar  1 00:21:25.075: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4, len 100, policy match
*Mar  1 00:21:25.075: IP: route map LOCAL_POLICY, item 10, permit
*Mar  1 00:21:25.075: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4 (Serial0/0.1), len 100, policy routed
*Mar  1 00:21:25.075: IP: local to Serial0/0.1 155.1.0.5.
*Mar  1 00:21:27.075: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4, len 100, policy match
*Mar  1 00:21:27.079: IP: route map LOCAL_POLICY, item 10, permit
*Mar  1 00:21:27.079: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4 (Serial0/0.1), len 100, policy routed
*Mar  1 00:21:27.079: IP: local to Serial0/0.1 155.1.0.5.
*Mar  1 00:21:29.075: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4, len 100, policy match
*Mar  1 00:21:29.079: IP: route map LOCAL_POLICY, item 10, permit
*Mar  1 00:21:29.079: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4 (Serial0/0.1), len 100, policy routed
*Mar  1 00:21:29.083: IP: local to Serial0/0.1 155.1.0.5.
*Mar  1 00:21:31.075: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4, len 100, policy match
*Mar  1 00:21:31.079: IP: route map LOCAL_POLICY, item 10, permit
*Mar  1 00:21:31.079: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4 (Serial0/0.1), len 100, policy routed
*Mar  1 00:21:31.083: IP: local to Serial0/0.1 155.1.0.5.
*Mar  1 00:21:33.075: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4, len 100, policy match
*Mar  1 00:21:33.079: IP: route map LOCAL_POLICY, item 10, permit
*Mar  1 00:21:33.079: IP: s=150.1.1.1 (local), d=150.1.4.4 (Serial0/0.1), len 100, policy routed
*Mar  1 00:21:33.083: IP: local to Serial0/0.1 155.1.0.5.
Success rate is 0 percent (0/5)

 

Am i'm missing something obvious here. thanks

 

P.S

Oh wait :) this is my first lab today so configuration is practically empty - is 3.8 configuration requered for 3.9 to work ? I'm probably missing some default/static routes that were left from 3.8 ?

 

P.P.S


Sorry, problem solved - I was required routes from R3,R4,R5 that left in 3.8 lab. It's working perfectly now !

 

Comments

Sign In or Register to comment.